Crossing Paths at Barnard Hall

Word on the street at Montana State University is that it’s ‘fresh’, and that works for us. Barnard Hall renovations were recently unveiled and the project is an instant hit with students.

The new Barnard Hall Lobby features updated finishes and furniture in previously underutilized study areas and is a deliberate move toward creating an active, light-filled space that inspires student interaction and collaboration. Upgrades include a dynamic new staircase at the north side of the Lobby. It provides clear and convenient access to the second level as well as gathering space for students. Two new study bars on the main level provide short-duration meeting and study space for students before and after class.

Barnard Hall Entry sits at the hub of the bustling engineering neighborhood at MSU; it’s the home of the College of Engineering, the Department of Computer Science, Department of Physics, and the Burns Technology Center. It is also located across the street from Norm Asbjornson Hall, a new innovative laboratory and classroom facility, which is currently under construction.

Additionally, this remodel includes introduction of daylight into the existing dark stairwell, creating a friendlier, light-filled circulation space as well as establishing an exterior beacon of light that provides visual connection to the neighboring Norm Asbjornson Hall.

Spring Corporation of Bozeman served as General Contractor

The project was made possible by a $6 million gift to the College of Engineering by Tim and Mary Barnard.